25 Nisan 2020 Cumartesi

Sosyal Medyada Reklam

Sosyal medyada reklam son zamanlarda oldukça popüler olan pazarlama yöntemlerinden biridir.

Sosyal medya reklamlarının diğer reklam çeşitlerine göre daha pratik, daha hızlı ve daha net analiz edilebiliyor olması sebebiyle bugün, bütün marka ve işletmelerin kullandığı bir yöntem haline geldi.

Sosyal medyada reklam nasıl verilir?

Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin, Youtube hatta Snapchat gibi sosyal medya platformları sponsorlu içeriklerle reklam verebileceğiniz yerlerdir. Hedef kitlenize göre seçim yaparak bu platformlardaki reklamlarınızın verimliliğini arttırabilirsiniz.

Bu platformların içinden en popüler olanları kuşkusuz Facebook, Instagram, Twitter ve Youtube’dur. Bunun sebebi olarak günümüzde en çok kullanılan sosyal medya platformları olması ve sponsorlu içeriklerle daha hızlı sonuç alınabiliyor olmasını söyleyebiliriz. Instagram, Facebook ve Youtube sponsorlu içerikler için şu an için en uygunudur. Twitter da bu platformlar içinde yüksek ve aktif kullanıcı sayısına sahiptir fakat bu platformda viral reklamlar ve influencer reklamları şu anda daha aktif ve daha iyi sonuçlar veriyor diyebiliriz.

Gelelim sosyal medya reklamlarının nasıl verildiğine. Facebook ve Instagram üzerinden gidersek birincisi, Facebook için “Öne çıkar”, Instagram için “Tanıtımını yap” olarak sıkça gördüğümüz basitleştirilmiş reklam panelleridir. İkincisi ise çok daha detaylı hedef kitleler oluşturabileceğiniz ve sunduğu farklı reklam verme modelleriyle her reklam verme amacına uygun business manager reklam yönetimidir.

Sosyal medya reklamları için basitleştirilmiş reklam panelleri, kendi sosyal medyasını yöneten ve reklam vermek isteyen işletme sahipleri ve işletme profillerinin kullanabileceği basit panellerdir. Dolayısıyla detaylı hedef kitle oluşturma ve çok çeşitli reklam modelleri gibi uygulamaları yoktur. Remarketing için kullanılamaz. Bütün bunlar reklamların kalitesini ve etkinliğini düşürür.

Sosyal medya için business manager kullanımı çok daha profesyoneldir. Çünkü yukarıda bahsedilenin tam tersine reklam stratejileri oluşturmak için çok iyidir. Birbirini destekleyen marka bilinirliği, değerlendirme ve dönüşüm reklamları ile reklamla ilgilenebilecek kişileri çok daha iyi bulur ve sonrasında yaptığınız reklamlarla kişiye ürünü satın almaya çok daha kolay ikna edebilirsiniz. Dolayısıyla az maliyetle çok satış yapmış olursunuz.

Sosyal medya reklamlarının diğer avantajı ise reklam verme amacınıza yönelik farklı reklam modelleriyle daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlar

Sosyal medya reklam modelleri nasıl çalışır?

Sosyal medya reklamlarının bir diğer avantajı ise reklam verme amacınıza yönelik farklı reklam modelleriyle daha iyi sonuçlar elde edilebiliyor olmasıdır. Örneğin bir hizmet için müşteriler bulmaya çalışıyorsanız potansiyel müşteri bulma reklamları ile reklamı gören kişiden form doldurmasını isteyebilir, bu datayı satış temsilcinize yönlendirebilirsiniz. Bir diğer örnek olarak bir ilçeye yeni bir mağaza açtıysanız çevredeki insanları bu mağazaya çekebilmek için yol tarifi butonu koyabileceğiniz reklamlar oluşturabilir ve yol tarifi alan kişi sayısına bakarak reklamınızın işe yarayıp yaramadığını görebilirsiniz.

Sosyal medya reklamlarında bu iki örneğin dışında farklı şekillerde kurgulanabilen farklı reklam modelleri de var. Ürün satmak istemiyor sadece ulaşabileceğiniz kadar çok kişiye reklamınızı göstermek istiyorsanız erişim, marka bilinirliğinizi arttırmak için oluşturacağınız marka bilinirliği reklamları ile marka bilinirliği artışını ölçümleyebildiğiniz reklamlar oluşturabilirsiniz. Veya bir e-ticaret sitesi için dönüşüm reklamları kurarak reklamlar ve satın alımları analiz edebilirsiniz.

Kurumsal sosyal medya yönetimi nedir?

Kurumsal sosyal medya yönetimi bir markanın varsa kurumsal kimliğine, kurumsal diline, hedef kitlesine, sattığı ürün veya hizmete en uygun sosyal medya içeriklerini oluşturup, hedef kitlesine ulaşabilmektir. 

Marka bir insan gibidir. Onun tarzını, konuşmasını, giyinişini çevresindeki veya çevresinde olmasını istediği insanlara göre en iyi derecede şekillendirip onu en iyi şekilde yansıtmak gerekir. Bu sebeple kurumsal sosyal medya yönetimini yaparken de aynı mantıkla, markayı bir insanmış gibi düşünerek yönetiriz. Hedef kitlesini analiz eder, hedef kitleye vermemiz gereken görüntüyü, dili ve mesajları en iyi şekilde tasarlarız. Dolayısıyla kurumsal sosyal medya yönetimi hedef kitleyle markanın arasında kurulan en yakın, en sıcak ve en samimi ortam haline gelir. Hedef kitlenin, markanın vizyonunu, misyonunu ve kalitesini en iyi şekilde anlamasına yardımcı oluruz.

Sosyal Medya Yönetimi ihtiyaç değil, gerekliliktir.

The post Sosyal Medyada Reklam appeared first on Gercekci Reklam ve Tanıtım Hizmetleri.



Gercekci Blog https://ift.tt/3bFJ1wz
via Gerçekçi Reklam ve Tanıtım Hizmetleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder